Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
halina manka Maryjka Funga Arek 00 Beata K Krzysztof Erne (4014 niezalogowanych)
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
332311 napisał:
Szkoda mi tej dziewczyny. Sam mam podobną sytuację
A nie przyszlo ci do glowy, ze ten caly artukul to pic na wode.
W Norwegii nikt nie ma obowiazku placic rachunkow, ktore nie sa jego.
Jezeli dziewczyna wyprowadzila sie od ojca do innego miasta, to jedyne rachunki jakie musi placic sa jej wlasne. Biedna, pewnie musi teraz sama placic za swoj telefon i internet

Podsumowujac, jakbys tutaj mieszkal, jakbys znal norweski, czytal gazety, rozmawial z ludzmi, to bys zrozumial, ze ten artykul troche nie trzyma sie kupy.
W Norwegii nie ma zwyczaju, zeby rodzice utrzymywali swoje dzieci podczas studiow, szczegolnie kiedy dzieci nie mieszkaja juz z rodzicami.
Wiekszosc studentow troche pracuje oraz bierze pozyczki studenckie. U mnie w pracy niektorzy juz sa 20 lat po studiach, a jeszcze takie pozyczki splacaja.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Witold Dębiec
(332311)
Wiking
Wiem. Nie znacie się na ironi))
Zgłoś wpis
Oceń wpis:9  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Witold Dębiec
(332311)
Wiking
1m sznurka wystarczy. Żeby znikły problemy każdego człowieka na świecie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Witold Dębiec
(332311)
Wiking
W Polsce szukałem pracy i nie ma. Na wet jak bym miał wysze też nie wezmą mnie. Po za tym ja mam tylko Szkołę policealną BHP. Ewentualnie zrobię 2 kierunek. Ale z tego co wiem w Norwegi byle kogo nie biorą. Więc zostaje 1m Sznurka.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:9  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Witold Dębiec
(332311)
Wiking
A tak na serio. Jak stoi teraz rynek pracy w Norwegi?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
558 Postów

(Ronn)
Wyjadacz
332311 napisał:
Polacy zachowóją się czasami tak samo jak ich znienawidzeni Żydzi. Wie ktoś z was ile wynosi roczna lub miesięczna stawka wypłacanej Renty w Norwegi. NAV nic to tym nie pisze. Może zna ktoś link i poda na pocztę do mnie. Bo jestem od urodzenia chory i mam z polski ręte socialną. Czy emigrant może ubiegać się o nią w Norwegi i jednocześnie pracować? A ja słyszałem że to Szwecja jest najbogatsza. A to nie prawda. Patrząc na zasiłki z Szweckiego ZUS. To grosze takie jak w Polsce. Wacha się od 1200- 2553 koron na miecha czyli na nasze 600 - 1300 zł. Ciekawe jakie są tu. I czy to prawda że tam jest lepiej. Bo mam do wyboru Norwegię albo Szwecje. Obecnie odkładam kasę na wyjazd. Hej du polakker

buhahaa czyli chcesz przyjechac ? i starac sie o rente???

Lykke til !!!

Moim zdaniem trzeba miec konskie zdrowie zeby dostac rente w NO
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(MorotWod)
Wiking
ludzie przestancie takie bzdury pisac...
skad wy ta DZIEWCZYNKE z zapalka wykopaliscie
powiem tak )))
zarabiajac 22tys miesiecznie
bylem (bo zona pracuje juz) utrzymac dom ktoru kupile
samochud
ubespieczenie
i dzieci do przedszkola
w tym roku zona dostala prace FAKT na zastepstwo
ale przez 4 lata sam pracowalem
a dopisze kraj odwiedzalismy

i prosze ten kto napisal ten artykul chyba naprawde nie byl w norwegi
pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
332311 napisał:
Wie ktoś z was ile wynosi roczna lub miesięczna stawka wypłacanej Renty w Norwegi. NAV nic to tym nie pisze. Może zna ktoś link i poda na pocztę do mnie. Bo jestem od urodzenia chory i mam z polski ręte socialną. Czy emigrant może ubiegać się o nią w Norwegi i jednocześnie pracować?

Bardzo ciekawy przypadek......
Czy moglbys przyblizyc nam twoj tok rozumowania ? Na jakiej podstawie uwazasz, ze Norwegia powinna przyznac ci jakas rente ? Czy miales jakis wypadek w Norwegii ? Jestes obywatelem Norwegii ? Czy w jakims stopniu Norwegia przyczynila sie do twojej niepelnosprawnosci ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
37 Postów

(KING)
Nowicjusz
Wzruszylem się jak stary materac........Jakbys sieroto jakims cudem dotarl do tej Norwegii i potrzebowal sznurka to się zglos do mnie. Zamiast sznurka dostaniesz kopa w d.... Może CI się w glowie przestawi bo jak widze na razie w glowie groch z kapusta.
Rynek pracy ma się dobrze.
Potrzeba ludzi do PRACY.
Behapowcy nie sa potrzebni. W każdym razie polscy behapowcy hahaaa.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(MorotWod)
Wiking
a slusznie zapytane
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok